A+ A A-

Tempo-softball - Položky filtrovány podle data: středa, 15 květen 2019

Junioři a malá sázka o velkou kofolu

  • Kategorie: Novinky

 

Jak zde již bylo napsáno, tak na 1.turnaji celostátní ligy juniorů r. 2019 v dubnu tohoto roku, tým Tempa, za který hráli jenom kadeti a 1 junior, získal 2.místo. Na 2.turnaji juniorů, který se hrál v Pardubicích tento víkend 11. a 12.5.2019 , jsme skončili až na 4.místě. V sobotu jsme prohráli všechna 3 utkání, a to s Pardubicemi 6:10, s Kunovicemi 10:17 a s Břeclaví 1:14. Paradoxně se nabízí kacířská kadetská otázka, zda to nebylo tím, že tentokrát v mužstvu bylo hodně juniorů/6/? Na jedné prohře se podepsal i náš kouč, když zapomněl na starou zásadu Vlastimila Brycha: „V poslední směně vyměň stávajícího nadhazovače, byť by do té doby neměl soupeř proti němu jediný hit!“

V neděli jsme si napravili svůj vlastní dojem z naší hry, když jsme porazili Kotlářku rozdílem 20:5/ viz foto 1./.

Jinak to vypadá, že studnice nových úžasných fines ve hře našich nadějí je bezedná. S revoluční změnou s jakou přišel v r.1968 na Olympiádě Dick Fosbury ve skoku vysokém výskokem zády napřed nebo v ledním hokeji svým stylem náš brankář Dominik Hašek, lze srovnat nový způsob slajdu našeho běžce na 3.metu, a to nikoli po nohou nebo po hlavě a po břiše, ale naopak sklouznutím a rybičkou na metu po zádech! /viz foto 2./. Tento způsob má nespornou výhodu v tom, že slajdující běžec může sledovat hru nad sebou a vyhnout se pokusu polařů o jeho tečování. Vzhledem k tomu, že takovýchto novátorských zákroků je v každém našem zápase mnoho a vzhledem k tomu, že fotka není zaostřená, nelze již nyní nad vší pochybnost určit konkrétního vynálezce tohoto slajdu po zádech.

A ta sázka? Náš kadet Václav Frýba se zúčastnil před několika dny jako divák finálového utkání Mistrovství ČR Veteránů mezi Tempo C – Čerčany a družstvem A Clubu. Byl tak svědkem homerunu , který odpálil proti nadhazovači Radkovi Janouškovi hráč Čerčan  Láďa Mlaďoš Kubeš. Jmenovaný pálkař měl na sobě vypůjčený dres Dandyho s číslem 89. Vašek se holedbal, že v takovém dresu by dal homerun každý. A tak vznikla sázka o velkou lahev kofoly. Váša hrál celý turnaj juniorů v Pardubicích v tomto dresu č.89 a sázku vyhrál homerunem proti silnému nadhazovači ze Snails Kunovice./viz foto 3. a 4./ Po skončení turnaje se mezi juniory strhla rvačka o zapůjčení tohoto dresu na další zápasy. Nakonec se musel vyhotovit pořadník.

Na nesčetné dotazy, zda je pravda, že tento dres měli i někteří hráči z A týmu mužů Tempa na sobě pod svým dresem v zápasech play off loňské extraligy a při získání titulu mistra ČR pro rok 2018, mohu odpovědět pouze – no comment.

Jsem totiž vázán slibem mlčenlivosti.

 

Dandy sen

Číst více...
Subscribe to this RSS feed

Partneři:

Hypnosis